Lieve kadootjes

Nog even en de pakjes gaan weer in de zak of onder de boom. Hoog tijd dus om aan de slag te gaan. Deze week heb ik twee lieve cadeautjes voor de meisjes gemaakt. DIY. En ook nog eens iets wat je niet snel in de winkel tegenkomt… een setje postpapier met hun eigen naam en adres erop.

Een antiek cadeau, ik weet het. Maar stiekem denk ik dat ze het toch wel leuk zullen vinden. Een zelfgeschreven brief is toch wel iets anders dan een mail of een app. En in de envelop past nog veel meer: knutsels, sneaky foto’s… ze hebben de leeftijd. Met een setje postzegels en een interessante pen, heb ik voor beiden meteen drie pakjes. Leuk toch?!

De velletjes postpapier hebben het formaat A5. De basis met de tekst heb ik opgezet in Word. Ik heb flink geëxperimenteerd met de plaats van de naam en het adres, maar de uitwerking zoals hierboven vond ik uiteindelijk het meest evenwichtig.

De fonts komen uit de oude doos: KA BlueberryShake (Charlotte), Will&Grace (Saar) en GeoSansLight (adressen). Voor de liefhebbers heb ik ze onderaan dit artikel nog een keer neergezet. Je kunt ze (gratis) downloaden.

De rand van het postpapier is gedecoreerd met stempels uit de set Little Twinkle, die ik eerder voor de geboortekaart met foto heb gebruikt. Bijpassend heb ik een aantal enveloppen bestempeld, die ik overigens verder onbedrukt heb gelaten.

Het mapje is gevouwen uit bijpassend designer papier. Snij hiervoor een rechthoek van 31 x 22,5 cm en twee losse stroken van 7,5 x 22,5 cm. Neem de grote rechthoek en plak zet beide uiteinden een strook papier op drie punten vast. Gebruik dubbelzijdig tape en laat 1 zijde open, zodat je er iets in kunt steken. Vouw daarna het totaal dubbel tot een mapje. De uiteindelijke afmeting is 15,5 cm x 22,5 cm.

Controleer voor het vastplakken van de zijstroken wel goed of je de velletjes postpapier er makkelijk in kunt schuiven.

Postpapier en mapje zijn eenvoudig te maken en heel flexibel in uitvoering. Stem tekst, decoratie en materiaal voor het mapje af op de persoon. Dan zal het zelfs voor volwassenen een bijzondere persoonlijke verrassing zijn.

Gebruikte materialen | alle Stampin’ Up
A5 papier HVO 160 grams
clear-mount stempel set Little Twinkle #146452
inkt Petal Pink
designer series paper Twinkle Twinkle #146284 (retired)
dubbelzijdig tape

Fonts
Hieronder de drie fonts KA BlueberryShake, Will&Grace en GeoSansLight. Ze zitten samen in een mapje, dat is gecomprimeerd als .zip.