Too good to go

Ook een mooi cadeau is de app Too Good To Go. Niet alleen voor jezelf, maar voor de hele wereld. De missie van Too Good To Go is inspireren om voedselverspilling tegen te gaan. En dat is hard nodig, want maar liefst 1/3 van al ons voedsel verdwijnt in de vuilnisbak.

Inmiddels zijn er 32.960 partners world wide, die via de app zgn. magic boxes aanbieden, die jij en ik tegen een zeer schappelijke prijs kunnen kopen. Niet alleen slim bedacht, maar ook reuze spannend. Je weet nl. nooit van tevoren wat er in je magic box zit.

De afgelopen maanden heb ik er verschillende gered en was ik aangenaam verrast. Vooral de boxen van bakkerij Godfried de Vocht in Nuenen zijn een feest! De laatste keer hadden we een heel weekend gebak en heerlijke roomboterpuntjes. Ook van de inhoud van de magic box van bakkerij Brrood aan de Rozengracht in Amsterdam hebben we gesmuld. De boxen van Bakkerij Otten rondom Hoorn zijn weliswaar minder sprankelend, maar propvol brood zitten ze zeker. Eén tip kan ik je alvast meegeven: hou er rekening mee dat de boxen regelmatig producten bevatten die tegen hun houdbaarheidsdatum aanzitten.

In de app staan alle aanbieders op een rijtje. Van de Cupcake company tot de Ekoplaza. Bakkers, supermarkten, delicatessenwinkels, hotels, kaaswinkels. Het aanbod is enorm. Sinds kort biedt Flowers & Powers ook boeketten en planten aan. Probeer het maar eens. Verras jezelf (en het milieu) met een magix box en je zult zien dat het dubbel en dwars de moeite waard is!

Meer over Too Good to Go lees je op hun website. De app download je in de App Store of Google Play.