Geboortekaart met foto

Niets zo leuk als een babykaart met een foto van de pasgeboren wolk. Reuze handig hierbij is de ZoeMini, waarmee je foto’s op het formaat 2×3″, ofwel 5 x 7,6 cm, kunt printen.

Voor de geboorte van Wout maakte ik deze babykaart in donkerblauw cardstock met linnen draad, tekst en foto. De basis is een rechthoek van 8 x 12 cm, waarop ik een schuin afgesneden rechthoek van 8,7 x 8 cm met dubbelzijdig tape heb vastgezet. Vervolgens heb ik linnendraad zoals in het voorbeeld om de kaart gedraaid en vastgeknoopt.

De tekst a star is Born is op wit gestempeld, daarna met de hand uitgeknipt en met foam op de kaart vastgezet. De stempel vind je in de set Little Twinkle uit de 2018-2019 catalogus van Stampin’ Up.

De teksten zijn in Word gemaakt. Hiervoor heb ik allereerst op een A4-vel een tabel opgezet met vakjes/cellen in de gewenste grootte van het kaartje. Elk vakje/cel meet ca. 5,1 x 7,7 cm. In de cellen heb ik vervolgens de tekst getypt, waarna ik flink heb geëxperimenteerd met verschillende lettertypen.

Uitgangspunt was om het kaartje zo minimal mogelijk te houden, met alleen de meest essentiële informatie. En dit is het eindresultaat.

Groot voordeel van zelf maken is dat je alles van tevoren klaar hebt en na de bevalling alleen de tekst hoeft aan te passen, te printen en te snijden. Fotootje erbij en het kan met de post mee. Persoonlijker kan het niet!

Gebruikte materialen | Stampin’ Up + Canon
A4 cardstock 120-180 grams wit
A4 cardstock night of navy
inkt night of navy
clear-mount stamp set Little Twinkle #146452
linen thread #104199
double-sided adhesive foam dots (wit) Stampin’ dimensionals #104430
Canon ZoeMini + bijpassend 2×3″ fotopapier (zink)

1 reply on “ Geboortekaart met foto ”

Comments are closed.