Een wereld vol creativiteit

Het nieuwe jaar start traditiegetrouw met een aantal grote beurzen rondom creativiteit. Nieuwe producten en papierlijnen worden geïntroduceerd en social media stroomt vol met inspiratie en ander moois van Creativation, Creativeworld, Paperworld en meer. Prachtig al dat plezier vooraf. Zelf was ik dit jaar in Frankfurt en heb ik vooral ook gekeken naar nieuwe trends.

Wat opvalt is dat papieren hobby’s zich niet langer beperken tot schrift of album, maar zichtbaar worden door het hele huis. Een mooi getekende quote, een papieren lamp, een fotocollage, een story in a box … het kan allemaal aan de muur of op een wandplank naast het letterbord, de vilten cactus en de macramé plantenhanger.

Homedecor van Sizzix

Sizzix moedigt je aan om stempels, sjablonen, metal die cuts en al het andere voor je home decor projecten te gebruiken. Bovenstaande keuken daagt je ongetwijfeld uit tot veel DIY projecten … van papieren boeket en receptenboek tot het sjabloneren van je dienblad.

Pin & Peg by Rayher

Rayher introduceert in 2019 de sets Pin & Peg, waar je naar hartelust in/op* kunt verzamelen. En niet alleen hobbymaterialen… de borden lenen zich ook prima voor het tentoonstellen van je projecten. Verder komt Rayher met houten 3D bouwdozen – your story in a box – die je m.i. heel goed met je foto’s kunt combineren.

Japan by Artemio

Ook Artemio inspireert met het thema Japan en een bijna eindeloze collectie sjablonen, (mosaïcs) stickers, boxen, parasols, houten elementen en meer.

Naast alles op het gebied van home decor en het overweldigende aanbod van mixed media materialen, was het flink zoeken naar het ’traditionele’ memory keeping. Eerlijk gezegd vond ik weinig van dat alles. En ook de stand van American Crafts was best wel een beetje teleurstellend. Prominent waren de tools van We R Memory Keepers, de letterboards van DCWV en pocket frames van Details to Enjoy.

Pocket frames by Details to Enjoy

De presentatie van de nieuwe papiercollecties daarentegen was sober. Maar, het zijn stuk voor stuk wel weer verrassende collecties, met leuke items, als…

  • de rubbons in de lijnen van Shimelle Sparkle city, Crate paper All heart en OneCanoeTwo Saturday afternoon
  • de woodveneers en pattern swatches 2×2″ in de collectie van Paige Evans Horizon
  • de nieuwe folies van Heidi Swapp voor de Minc
  • reuze handige 6×8″ blocs voor je (travel)journal van Dear Lizzy It’s all good en Amy Tangerine Stay sweet.
Fresh color collection by Heidi Swapp

Veel van de nieuwe producten zijn al in de VS beschikbaar en voor mezelf heb ik alvast een aantal items van Heidi Swapp uit haar Fresh color collection besteld. Een aanrader voor als je van een mooie strakke vormgeving en aansprekende kleuren houdt.

1 reply on “ Een wereld vol creativiteit ”

Comments are closed.