Happy nieuw jaar!

Wat vind je van een jaar vol kleine momenten van knippen en plakken, lekker knoeien met stempels en al die andere zaken waar je zo heerlijk mee kunt afschakelen? Ik wens het je van harte!

Creatief bezig zijn is en blijft super belangrijk. Vooral in een tijd van onzekerheid, thuiswerken en mogelijk ook de extra zorg en begeleiding van de kinderen. Even een andere focus, even uit je hoofd. Al is het maar af en toe. Of digitaal. En wie weet helpen de kleine projecten van het print project je hierbij een beetje op weg.

een impressie van de collectie Carefree van Heidi Swapp

De laatste jaren doe ik rond deze tijd altijd kort verslag van het nieuws van de beurzen Creativation en Paperworld. Dit jaar dacht ik dat er weinig te vertellen zou zijn, zeker nu Creativation virtueel pas in maart plaats vindt en Paperworld is doorgeschoven naar eind april. Maar niets is minder waar. Veel ontwerpers wachten hier niet op en kondigen op dit moment via social media massaal hun nieuwe collecties voor het komend half jaar aan.

Alvast een voorproefje…

Heidi Swapp
Rond eind februari 2021 ligt van Heidi Swapp de nieuwe lijn Carefree in de winkels. De vormgeving hiervan sluit mooi aan bij de oude lijn, Art Walk en de aangeboden items zijn vrijwel gelijk aan vorig jaar. Zo zijn er stickers, washi, ephemera, charms en is er specialty paper vellum met folie en diecut cardstock. De dessins van de paperpads en losse vellen zijn een mix van fotografie en dessins. Naast de introductie van de nieuwe lijn wordt de collectie Storyline chapters verder uitgebreid met nieuwe albums en inserts (8×10″), page protectors en een mini-album en mini-inserts (6×8″).

Binnen de Minc collectie wordt ook een brayer aangeboden. Al is het voor mij nog niet helemaal duidelijk of dit het enige product is of dat in de Minc collectie nog meer nieuwe items worden geïntroduceerd.

American Crafts
Van de hand van Amy Tangerine (Brave + Bold), Vicki Boutin (Color study), Jen Hadfield (Reaching out), Paige Evans (Wonders) en Maggie Holmes (Garden party) ook dit jaar weer mooie uitgebreide collecties. Toegevoegd aan dit rijtje is Obed Marshall (het mannelijke designteamlid van AC) met een Spaanstalige lijn (Buenos días).

De lijnen zijn stuk voor stuk heel kleurrijk, met hier en daar een opvallend item, zoals de iridescent bulldog clips in de lijn van Vicki Boutin en de vinyl stickers voor op je waterfles (en veel meer) van Amy Tangerine.

Van Maggie Holmes verschijnt eind maart ook een uitbreiding van de planner collectie Day-to-Day, met onder meer houten discs. Deze laatste bleken overigens van plastic, toen ik ze had besteld. Ik vond ze ronduit lelijk.

Pinkfresh Studio
Ook Pinkfresh Studio borduurt, zowel qua kleurstelling als typografie, voort op de collecties van vorig jaar met de lijnen Some days en Keeping it real.

49 and Market
Vanaf eind januari 2021 zijn van 49 and Market vier nieuwe Vintage Artistry collections verkrijgbaar. Alle vier klassieke romantische lijnen.

Niet echt mijn stijl, maar de setjes rub-on transfers lijken me wel heel leuk voor in een journal. Die heb ik dan ook op mijn verlanglijstje gezet.

Tot zover de eerste items. Wordt vervolgd.