Test je prints

Daar schrok ik toch wel even van: het eerste deel van het videogesprek van Heidi Swapp met Chari van Persnickety over de kwaliteit van printwerk.

In essentie kwam het hier op neer dat niet alle fotoprintwerk van even goede kwaliteit is. Tal van prints vervagen na verloop van tijd, terwijl andere een complete chaos worden wanneer zij in aanraking komen met water.

Van (thuis) prints met een inktjetprinter kan ik me dat voorstellen. Maar omdat er ook gesproken werd over goedkope (album) prints, werd ik toch wel wat onrustig.

Ik heb daarom maar meteen de proef op de som genomen. Zelf werk ik overwegend met Canon Selphy en Pixum prints en van beide heb ik een stuk afgesneden en in een waterbad gelegd.

Na drie uur was ik toch wel gerust gesteld, want beide prints lagen er nog steeds mooi bij. Aan het eind van de dag echter was er wel een opmerkelijk verschil. De print van Pixum was nog steeds oké. Alleen van de Selphy print was de toplaag losgeraakt van de papierlaag eronder. Toch iets om nog eens over na te denken.

Het is natuurlijk maar een beperkte test, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee, nietwaar?

Wil je de video ook bekijken? Dit is de link > https://www.facebook.com/HeidiSwapp/videos/1261870463849372/

1 reply on “ Test je prints ”
  1. Goede tip, heb er eigenlijk nog nooit over nagedacht.

Comments are closed.