Welkom in Harderwijk!

Na maanden van opruimen, ontspullen, inpakken, uitpakken en nog meer ontspullen, ben ik neergestreken in Harderwijk. Op zo ongeveer het mooiste plekje in de stad: een heerlijke zolder, tussen de Markt en het Stadsstrand. Beter kan het volgens mij niet.

Ik wilde al een tijdje terug naar het water, wat meer naar boven op de kaart van Nederland ook. Nu is het een feit. Ik zit er.

Het water is trouwens echt geweldig. Vanaf het strandeiland wandel of fiets je langs het Wolderwijd helemaal tot aan de strandboulevard van Nulde. Met onderweg overal kleine strandjes waar je heerlijk kunt pootjebaden. De strandjes hebben ook allemaal een naam: Hanzestrand, Oostzeestrand, Schippersstrand, Zuiderzeestrand, IJsselmeerstrand en Rietgorsstrand. Subliem!

Niet alleen de sensatie van weer bij het water te zijn, maar ook Harderwijk zelf is reuze met al die stukjes historie. En dan heb ik het nog niet eens over het licht als je ’s morgens vroeg door de Bruggestraat en het Hortuspark loopt… zo mooi! En ’s avonds… zo mooi!
Maar ook de gezellige drukte, de bootjes, de feestjes…

En dit is dan ook de reden, waarom ik hier een tijdje schitterde door afwezigheid. Er was gewoonweg veel te veel te doen, te ontdekken. En ook wel een beetje omdat het meer dan even duurde, voordat duidelijk was dat een monument met glasvezel geen realiteit is en er uiteindelijk alleen via de kabel kan worden gewerkt.

Alles hier is oud en scheef. Het is ook allemaal nog niet af. Maar tussen de bedrijven door wordt er al weer lekker geknipt, geplakt en gestempeld. En met een fijne grote doos vol nieuwe materialen onderweg, verschijnt hier binnenkort weer de nodige inspiratie. Beloofd!

En wil je op de koffie, een rondje Harderwijk, een vers gerookt palinkje, even lekker stempelen of een workshop? Mail gewoon!