Moments like these

Welkom! Dit artikel uit 2016 was een bijdrage aan een bloghop, die anno 2019 niet meer hopt. Veel links eindigen in het grote niets; ik heb ze daarom verwijderd.

Thema van deze hop is ‘genieten van het weer’ en dat heb ik flink gedaan de afgelopen weken. Want terwijl hier de thermostaat een graadje hoger ging, crosste onze oudste op een brommertje rond in het stoffige Myanmar, wat een stroom zonovergoten foto’s via WhatsApp opleverde. Heerlijk hoor!

Even wegdromen en je voorstellen dat je ook aan dat tafeltje van die prachtige zonsondergang geniet, de jungle doorkruist of in een luchtballon boven de Bagan-vallei zweeft…

Voor het familiealbum (8×8″) heb ik een pocket page spread gemaakt met kaartjes uit de Project Life set Moments Like These van Stampin’ Up. Deze set is ontworpen door Liz Tamanaha (Paislee Press) en de foto hieronder geeft een goed beeld van de stijl en de kleuren. Een volledig overzicht van de kaartjes staat in de card-references op de website van Becky Higgins. De set is trouwens ook digitaal verkrijgbaar: in de online-shop of binnen de Project Life® App. Reuze handig als je papier en digitaal wilt mixen.

Gezien de (enigszins beperkte) ruimte van 8 vakjes (van elk ca. 10 x 10 cm) verdeeld over 2 pagina’s, heb ik gekozen voor grote beeldvullende foto’s, die m.i. met elkaar de sfeer van het land goed weergeven. Deze foto’s heb ik gecombineerd met 3 PL-kaartjes die de ervaring beschrijven; inkt en embellishments verbeelden het gevoel..

Twee van de kaartjes heb ik voorzien van tekst, die ik uit een aantal PL-kaartjes heb geknipt. De houten woordwolkjes + de sterretjes komen uit het accessory pack. De mini-hartjes uit een oude kit van Studio Calico en de stempels zijn van mijn favoriete set Gorgeous Grunge van Stampin’ Up.

Voor de achterzijde van de spread heb ik van de overige foto’s met de Project Life® App van Becky Higgings digitale layouts gemaakt en met mijn Selphy compactprinter geprint. Reuze handig want zo heb ik in 1 pocket page van 8×8″ zo’n 40 foto’s. Samen vormen ze een mooie overview van de reis.

Vierkant printen
Om mijn bijdrage aan de bloghop niet ellenlang te maken, heb ik over dat wat handig is bij het printen van vierkante foto’s (ca. 10 x 10 cm) op de Selphy compactprinter een apart artikel geschreven. Je leest het hier.

Gebruikte materialen
– stempelset Gorgeous Grunge | Stampin’ Up (retired)
– inkt > Stampin’ Up
– Project Life set Moments Like These > Stampin’ Up (retired)
– Project Life accessory pack Moments Like These (retired)