Een creatief jaar

We zijn alweer vijf weken op weg in het nieuwe jaar. 2020. Ik wens je vooral een creatief jaar. En wie weet kunnen we elkaar ook de komende periode weer volop inspireren.

Mijn jaar begin ik steevast met een kijkje in de wereld van de papieren hobby’s om een beeld te krijgen van de (nieuwe) trends op het gebied van memory keeping. Zo vond eind januari in Phoenix (Arizona) de Creativation plaats, direct gevolgd door Paperworld in Frankfurt. Twee grote beurzen waar met veel tam tam de nieuwe voorjaarscollecties worden geïntroduceerd.

Project Life
Wat opvalt is hoe snel het aanbod rondom memory keeping is veranderd. Was een aantal jaren geleden Project Life van o.m. Becky Higgins nog heel prominent met een royale keuze aan grote en kleine kits, anno 2020 zijn er overwegend 12×12 scapbook-vellen met journalingcards of journalingpads. Alleen de merken Simple Stories (snapcards), Prima en My Minds Eye brengen nog aparte setjes journaling cards uit.

Happy Planner
De Happy planner van Me and My Big Ideas is nog steeds favoriet. Dit jaar zijn er maar liefst 52 verschillende uitgaven. Verkrijgbaar in de formaten mini, skinny, classic (de luxe) en big. Book en disc bound. Met daarnaast extra’s als luxe dashboards, washi tape sets en meer.

Storyline
Onder de vlag van American Crafts komt Heidi Swapp met een eigen variant rondom memory keeping. Van haar hand niet alleen nieuwe planners, maar ook drie verschillende lijnen voor scrapbookers, planners en journalers. Memory keeping wordt storytelling.

De nieuwe storyline collecties bestaan uit albums van 8 x 10″ (20,3 x 25,4 cm), waarin je tot 9 notebooks kunt bewaren. De notebooks hebben de afmeting 7.75 x 10.5″ (19,7 x 26,7 cm). Interessant als je graag werkt op een wat groter formaat dan de op dit moment gangbare lijnen travellers notebooks 4,3 x 8,3″ (11 x 21 cm). Verder in deze serie projectpads, stickers, washi en meer.

Naast de storyline collecties introduceert Heidi Swapp ook de lijn Art Walk, eveneens met een bijpassende collectie stickers, embellishments, washi, en meer.

Inkt voor de Minc
Nieuw zijn de (stempel)inkt en de tonerinktmarker voor gebruik in combinatie met de Minc. Ook het apparaat zelf krijgt een makeover en is binnenkort in roze verkrijgbaar. Ben je ook een Minc-fan? Kijk dan voor een eerste impressie op instagram > #hsminc.

Meer nieuwe collecties
American Crafts introduceert verder nieuwe collecties van Amy Tangerine (Picnic in the park), Shimelle (Never grow up), Vicky Boutin (Let’s wander) en Dear Lizzy (Here and now). Veel kleurrijk papier, stickers, embellishments… en vellen voor journaling.

Van Pink Paislee, Pebbles en Crate zijn er nieuwe lijnen van resp. Paige Evans (BloomStreet), Jen Hadfield (Hey, Hello) en Maggie Holmes (Sweet Story). Ook deze collecties zijn een herhaling van voorgaande jaren, met slechts hier en daar een nieuwe idee.

Mixed media
Ook op het gebied van mixed media verschijnen binnenkort weer heel wat nieuwe producten in de winkels. Alleen al van Ranger zijn 236 nieuwe items aangekondigd, w.o. stencils en meer van Simon Hurley, collage sheets van Dylusions, stempelsets van Dina Wakley en o.a. een make art stay-tion van Wendy Vecchi.

Pinterest
Wil je nog wat meer nieuwe materialen bekijken? Een groot deel van mijn vondsten heb ik gepind op mijn Pinterest-bord 2020 creativation sneaks & more. Dit is de link.