Een roze Selphy

Halverwege september 2017 heeft Canon een nieuwe Selphy compact printer geïntroduceerd: de CP1300 in de kleuren zwart, wit en jawel… roze!
Deze nieuwe versie is niet zo heel veel verschillend van zijn voorganger, de CP1200, maar voor bezitters van de CP910 een behoorlijke upgrade.

De vormgeving is met de introductie van de CP1200 aanzienlijk gewijzigd. De nieuwe CP1300 is ook in roze mooi strak. Het kantelbare lcd-scherm is ten opzichte van de CP910 aanmerkelijk groter (8,1 cm) waardoor je het beeldmateriaal van bv. je simkaart veel beter kunt bekijken. Ook het menu is overzichtelijker en handiger in gebruik. Het invoeren van een wachtwoord kun je uitschakelen.

Fototechnisch ben ik de CP1300 nog volop met de CP910 aan het vergelijken. Tot op heden heb ik met het volgende resultaat (al kan het zo maar zijn, dat ik deze opties in de CP910 heb gemist):

  • Uitbreiding van het aantal patterns. Naast Glossy heb je nu de keuze uit 3 andere afwerkingen, die je foto stuk voor stuk een andere uitstraling geven. Heel persoonlijk overigens en daarom leuk om eens op een regenachtige zondag mee te experimenteren.
  • Een streepje dat wordt mee geprint op de dubbelprint (2 rijen met dezelfde foto’s) wat exact doorsnijden op de lijn afdwingt.
  • De mini-puntjes op de zgn. 2-up fixed size print, die heel subtiel richting geeft voor het snijden.

Direct printen van SIM of USB werkt prima. Het nieuwe grotere scherm helpt daarbij. Het printen vanaf de telefoon vraagt nog steeds de nodige creativiteit. Welke lees je hier.

Mocht ik nog andere interessante zaken over de CP1300 achterhalen, dan meld ik mij weer.

En wil je graag de Selphy CP1300 in het echt ontdekken en zien wat alle print mogelijkheden zijn, meld je dan snel aan voor de Canon Experience days in Zaandam, 7 en 8 oktober a.s.