Journaling in Word

Niets is zo leuk als je eigen woorden op je layout. En vind je je handschrift niet geschikt, gebruik dan je computer. Een leuk journaling kaartje maken, kan namelijk ook in Word. Met een beetje gemak, ontwerp je de wereld aan eigen kaartjes. Met als grootste plus dat wat je zelf maakt, alleen in jouw album te vinden is.

In Cards & Scrap 23 leg ik uit hoe je binnen een tekstvak je journaling kaartje typt. Een losse kreet, je goede voornemens voor het nieuwe jaar, je favoriete quote, een gedicht. Met wat creativiteit past er heel veel binnen zo’n vakje.

De basis heb ik vast voor je opgezet in een Word-document, dat je hieronder gratis kunt downloaden. Samen met het lettertype Manus Trial, dat ik voor een aantal voorbeelden heb gebruikt.

Omdat het blad lastig verkrijgbaar is, hieronder foto’s van de pagina’s. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Je kunt natuurlijk ook een abonnement op Cards & Scraps nemen of het blad los bestellen. Klik hier voor meer details.

Het lettertype ManusTrial is een proefversie van het lettertype Manus van Geert Dijkers. Je kunt de volledige set, incl. accenten, speciale tekens e.v. aanschaffen via Myfonts.

Tekst getypt met het lettertype ziet er zo uit:

Hieronder de download van het basis Word-document (.doc en docx) plus het lettertype ManusTrial. Dit mapje is gecomprimeerd als .zip.