Koninklijke wachtkamers

Op deze bijzondere website van de NS wandel je door de koninklijke wachtkamers van Utrecht, Amsterdam, Den Haag of Baarn.

De wachtkamers zijn medio 1800 gebouwd in de stations van steden met grote koninklijke paleizen. Ze zijn rijk gedecoreerd, met o.m. een verzameling zgn. ‘vorstenspiegels’: een symbolische weergave van de kwaliteiten waaraan de vorst moest voldoen.

Menu
Informatie over de opties binnen Koninklijke wachtkamers vind je in het menu. Klik op het gele tabje onder in het scherm om het menu te openen; klik nogmaals op het gele tabje om het menu weer te laten verdwijnen.

Flash Player
Het klinkt wat ouderwets… maar voor je wandeling door de Koninklijke wachtkamers heb je een Flash Player nodig (tenminste versie 9.0.28). Bij het binnengaan van de wachtkamers lees je hier meer over, inclusief een link naar de laatste versie van Flash Player (Adobe). Heb je geen Flash Player geïnstalleerd, of heb je een oudere versie, klik dan op de link om de Flash Player op je computer te installeren, resp. te upgraden.

Heb je eenmaal de Flash Player geïnstalleerd dan kun je met je wandeling beginnen. Geniet ervan!

Koninklijkewachtkamers.ns.nl