Een kaart met een foto

Geboortekaartjes, trouwkaarten, bedankjes, lieve berichtjes voor vertrekkende collega’s… er is altijd wel een mooi moment om een kaart met een foto te versturen.

Heb je de ’ticket-foto’ in mijn Valentijn bericht gezien? De set die ik daarbij heb gebruikt, is zo leuk in combinatie met foto’s, dat ik er nog wat meer voorbeelden mee heb gemaakt. De laatste tijd print ik vooral foto’s met mijn selphy square of zoemini en clip ik ze aan een kado of plak ik ze op een kaart. Ditmaal heb ik de foto’s geprint met mijn ‘oude vertrouwde’ selphy cp1300 en daarna gestanst.

De set stansen die ik heb gebruikt, komt uit de collectie van Stampin’ Up en heet Sports Event dies, ook wel Toernooi-stansen. De twee grootste stansen meten resp. 10,1 x 5 cm en 8,1 x 4,1 cm. Het kleine ticket is ook reuze voor het stansen van teksten. Het heeft de afmeting 4,5 x 2,6 cm. De stans met het cijfer 1 heeft een doornee van 2,5 cm.

En dan nu de kaarten die ik heb gemaakt. Allereerst een serie vierkante kaarten van 10 x 10 cm. De basis is van houtvrij offset 170 grams wit. Deze kwaliteit papier is mooi wit, werkt fijn en past ook prima in mijn printer. Print eerst de tekst aan de binnenzijde, snij de kaart bij en werk deze vervolgens af met de foto’s.

Op beide kaarten zie je telkens twee ‘etiketten’, nl. één etiket met foto en één etiket met de naam en geboortedatum van de baby. In het ene geval heb ik de foto bovenop geplaatst, in het andere geval de tekst. De kaarten zijn afgewerkt met jute draad. Aan enkele van de draadjes heb ik ook het gestanste cijfer 1 bevestigd.

voorbeelden van babykaarten met een foto
voorbeelden van babykaarten met een foto

De volgende serie kaarten heeft als basis kaartkarton, dat al of niet is beplakt met dessin papier. Voor deze kaarten heb ik de foto’s uitgestanst met de grootste stans. De stans is ietsje groter dan de fotoprint van 10 x 15 cm. Let er daarom op dat je de stans goed in het midden van de foto legt. Ook deze kaarten zijn afgewerkt met jute draad in kleur van de basiskaart.

In plaats van geboortekaartjes kun je natuurlijk ook andere wenskaarten met foto maken. Verras een collega die met pensioen gaat met een mooie kaart met vensterbank vol geraniums of een treffende foto van zichzelf.

Of maak lieve bedankjes…

Ben je benieuwd hoe je in Word een basis voor je teksten kunt opzetten, kijk dan hier. In dit artikel staat beschreven hoe je zelf een tekstvel kunt ontwerpen met je eigen tekst en in het lettertype van jouw keuze. Het formaat van de vakjes kun je aanpassen aan het formaat van het kleine etiket.

Kom je er niet helemaal uit, mail dan gewoon!

Dagdag. grz. Tineke.

Gebruikte materialen
a5 papier houtvrij offset 170 grams | tweethee
lijm en jute draad
kaartkarton in diverse kleuren | Stampin’ Up
dessin papier Artfully composed 30,5 x 30,5 cm | Stampin’ Up #157750
set Sports Event dies (Toernooi-stansen) | Stampin’ Up #157892