*Gratis printable Valentijn

Met liefde heb ik deze week een nieuwe printable ontworpen: een vel a5 papier vol kleurige hartjes op een witte ondergrond. Je kunt de printable gratis downloaden. Een knop hiervoor vind je onderaan deze pagina.

Met de printable, een vel papier voor de basis kaart, schaar, lijm en een stukje draad maak je al snel een leuk kaartje, dat je afwerkt met een lief bericht. Om je te inspireren heb ik een paar voorbeelden gemaakt. Zonder al te veel poespas. Clean & simple.

de basis van de kleine kaartjes is een strook van het hartjespapier

Mijn basiskaart is ca. 12 x 8,3 cm. Hiervoor heb ik een a5 vel 170 grams houtvrij offset dubbelgevouwen en naar deze maat bijgesneden. De basis heb ik beplakt met een strook hartjespapier. Daaraan heb ik een tekst toegevoegd met stukjes foamtape of met een kleine clip. Als afwisseling heb ik bij sommige kaartjes een stukje draad gebruikt.

de kaartjes met de teksten zijn in Word gemaakt en vervolgens geprint en bijgesneden

Op mijn kaartjes staan gekleurde teksten die ik in Word heb gemaakt. Hoe je dat doet lees je hier. De formaten van de vakjes die daar staan beschreven, heb ik aangepast naar 6 x 4 cm.

Wat vind je van de kaart met de foto? Leuk hè. De foto is afkomstig uit mijn Selphy Square QX10. Ik heb de rand er afgesneden, zodat de foto mooi in verhouding is met de basis. De foto is slechts voor een deel geplakt, zodat je er ook een verborgen berichtje achter kunt steken.

verschillende opties met de miniprinters van Canon

Hierboven zie je wat opties met de verschillende miniprinters van Canon. Van links naar rechts de Selphy Square QX10 in het kaartje. Daarnaast een print van met de Selphy CP1300, die ik in verschillende vormen heb gestanst. Op de onderste rij prints met de Zoe mini.

Voor de kadolabels heb ik een stans uit de set Pasklare labels-stansen van Stampin’ Up gebruikt. De stans van de ticket (onder het label) is uit de set Toernooistansen, eveneens van Stampin’ Up.

Het toevoegen van een rand aan je foto in de app van de Zoe mini is eenvoudig: open de app, selecteer een foto en tik vervolgens op Frames. Tik op de optie Border om de kleur van je rand en de plaats en de grootte van de foto binnen de rand aan te geven.

Ik ben reuze benieuwd naar jouw kaartjes. Heb je vragen, mail gewoon!

Tot slot vind je hieronder de knop voor het downloaden van de printable. Het formaat hiervan is a5. Print bij voorkeur op steviger papier (120-150 grams). Veel plezier ermee!

Dagdag. grz. Tineke.

Gebruikte materialen
a5 papier houtvrij offset 170 grams | tweethee
lijm, draad en houten hartjes
set Pasklare labels-stansen | Stampin’ Up #155563
set Toernooistansen | Stampin’ Up #157892