Happy Halloween

Dit van oorsprong Keltische feest is voor velen reden voor uitbundig feestvieren. Al dagen voor 31 oktober wordt er volop versierd, verkleed, geknutseld en gebakken. De dag zelf vullen sommigen met eindeloos video kijken. Althans, dat maak ik op uit de stories van onze Lars. Ik heb de stills (met toestemming) gebruikt om er een paar project life pagina’s voor zijn album mee te maken.

Van huis uit ben ik geen vervent stempelaar, maar de set Clever Cats van Stampin‘ Up vond ik te leuk om niet te gebruiken. De tekstkaartjes zijn heel eenvoudig, maar wel lekker persoonlijk en helemaal in mijn eigen stijl.

Ik ben begonnen met het op maat snijden van de 8 pl-kaartjes in de maat 3×4″ (ca. 7,6 x 10 cm). Hiervoor heb ik kaartkarton van Stampin’ Up gebruikt in de kleuren basic black, highland heather en wit. Een aantal kaartjes heb ik zoals in de voorbeelden bestempeld met inkt van Memento in de kleur Tuxido black. Een aantal teksten heb ik tot kaartjes en strookjes bijgesneden.

De journaling heb ik Word getypt en vervolgens geprint. Als je niet eerder pl-kaartjes in Word hebt gemaakt, kijk dan hier voor tips. Hoe je tekst direct op een pl-kaartje print, lees je in dit artikel.

Verder heb ik mezelf uitgedaagd met de papierset Hartveroverend Halloween en ook daarmee een project life layout gemaakt. De figuurtjes op het project life kaartje heb ik geknipt uit een van de dessin-vellen. Niet helemaal mijn ding, maar het was wel heerlijk om ermee bezig te zijn. Ook met het knipwerk ben je even helemaal uit je hoofd.

Het dessin-papier is van het formaat 15,2 x 15,2 cm. Wat klein voor een journal van 21 x 21 cm, maar de combinatie van strepen werkt goed. Ook hier een minimal opzet met slechts twee verschillende vellen dessin-papier.

Het project life kaartje en de foto’s heb ik er los tussen gestoken. De tab it’s Halloween is vastgeplakt. De tekst hiervan plus de pompoen met de kat van het pl kaartje is weer gestempeld met de set Clever Cats.

De foto’s zijn geprint met mijn selphy square qx10. Omdat de witte randen van de foto’s niet echt aansloten bij het stempelwerk van de eerste pl-layouts, heb ik deze eraf geknipt.

Tot zover mijn creativiteit. Happy Halloween!

Gebruikte materialen | alle Stampin’ Up
photopolymeer stempelset Clever cats #156490
inkt Memento tuxedo black #132708
design papier Hartveroverend halloween (15,2 x 15,2 cm) #156479
sterrenstickertjes (zelfklevend) #156484
zwart katoenen bakerstwine/bakkerstouw #155475
lijm.