Printen op journaling kaartjes

Journalingkaartjes met je eigen tekst maken de herinneringen in je album nog waardevoller. Zo bewaar ik zelf graag de recepten die bij de jongens favoriet zijn. Maar je kunt natuurlijk van alles op je journaling kaartjes kwijt: de titels van de boeken die je leest, leuke quotes, grappige gebeurtenissen, je favoriete muziek of songtekst…

Vind je met de hand journalen lastig omdat je  (nog) niet helemaal happy bent met je eigen handschrift? Of omdat je alles niet op zo’n klein kaartje verteld krijgt?  Probeer dan eens het tekstverwerkingsprogramma Word. Je kunt kiezen uit flink wat leuke lettertypen en zelfs in puntgrootte 7 is alles nog leesbaar.

Ooit heb ik er voor Cards & Scrap 23 (december/januari 2015/2016) een artikel over geschreven. Met stap-voor-stap uitleg hoe je in een tekstvak in Word een basis opzet. Plus voorbeelden in allerlei verschillende lettertypen en downloads van de basis-documenten voor Word en het lettertype Manus Trial.

Je kunt het hieronder teruglezen. Lukt dat minder goed, kijk dan naar de schematische stap-voor-stap beschrijving. Of lees het terug in het online archief van Uitgeverij Scala. Dit is gratis als je een abonnement op een van de magazines van deze uitgever hebt.

artikel in Cards & Scrap 23
artikel in Cards & Scrap 23 (vervolg)

De basis Word-documenten in bestandstype .doc en .docx kun je onderaan dit artikel downloaden. Evenals het lettertype Manus Trial. Dit lettertype is overigens een .zip bestand; noodzakelijk omdat het anders hier niet kan worden geplaatst.

Zijn zaken onduidelijk of heb je vragen? Mail gerust!

Veel succes!

Download hieronder je basis Word-document en/of het lettertype Manus Trial.