Mijn top 7 foto-apps

Tijdens het verwennement hebben we er over gesproken en hier staan ze dan netjes op een rijtje: mijn zeven favoriete apps, die ik handig vind voor mijn projecten en foto-journals.

app Project Life© van Becky Higgins
Wekelijks maak ik met deze app een layout van 9 of 12 foto’s, die ik bewaar op 8×8″ en in print verzamel in mijn journal. De app is gratis voor zowel iPhone en Android gebruikers. Extra opties zijn tegen betaling beschikbaar.

app Canon Selphy
Een nieuwe app waarmee je zowel kunt printen op de Canon Selphy CP series en de Canon Selphy Square QX10. Beide bieden tal van opties voor het printen van enkele foto’s, maar ook voor het samenstellen van een collage. Voor mij onmisbaar voor het printen van de foto’s voor mijn projecten, zoals voor het inpakken van mijn kerstkado’s.

app Canon PRINT
Eigenlijk zou ik aan 1 Canon app genoeg moeten hebben, maar jammergenoeg kan ik met de nieuwe app geen vierkante foto’s op het formaat 10×15 printen. Hoe dit wel lukt met de Canon Print-app lees je in Zelf printen | Vierkante foto’s.

app Canon Mini Print
Deze app is onmisbaar voor het printen van foto’s op de Zoemini, een kleine ZINK compact printer waarmee je foto’s op het formaat ca. 5×7,6 cm kunt printen. Aan de app is kortgeleden een nieuwe optie toegevoegd voor het printen van ronde stickers. Een superleuke aanvulling. De foto’s verwerk ik overwegend in een journal of op mijn speciale fotorekje.

app PicFrame
Voor het printen van vierkante foto’s met een rand, bijvoorbeeld vier kleine foto’s op één afdruk of een vierkante foto met een grote of een kleine rand is de app PicFrame van Active Development heel handig. De opties, beschikbare frames en prijzen van deze app voor Android verschillen met die voor de iPhone. Meer over de app lees je in Zelf printen | Vierkante foto’s.

app BeFunky
Een reuze handige app voor het bewerken van je foto’s, het maken van collages of andere vormgeving. Beschikbaar voor telefoon, tablet en computer. De app is gratis; een upgrade met alle features kost € 4,99-8,99 p/maand.

app PhotoFunia
Een (alweer oeroude) app (uit 2007) voor grapjes met een eigen foto, die je ergens kunt laten invoegen: op een billboard, in een kerstachtergrond, een tijdschrift, enzovoorts. Deze app gebruik ik voornamelijk voor (digitale) verjaardagskaarten. De app is gratis.

Een paar voorbeelden van wat plaatjes met PhotoFunia …

Nou dit zijn ze dan! Heb je vragen. Mail gerust naar tinekevisser@gmail.com.

Dagdag!