Project Life© app 3.0

Het heeft even geduurd, maar de Android-update voor de Project Life© app naar 3.0 is inmiddels in de Google Play store beschikbaar. Later dit jaar volgt nog een update naar 3.1 met een backup/sync service. Evenals een uitbreiding van de templates (zowel collage als editorial).

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2160_screenshots_app-1-1024x660.jpg
enkele screenshots van de nieuwe vormgeving van de Project Life© app 3.0

Versie 3.0 van de Project Life© app heeft een gewijzigde layout en is vormgegeven in de nieuwe huisstijl van Becky Higgens. De interface is enigszins aangepast en tevens is een zoekfunctie voor cardkits toegevoegd. Ook de opbouw van de Library is gewijzigd. Maar het mooiste van de update is wel het feit dat je in de app nu naast collages ook editorial pages kunt samenstellen.

Een bewuste keuze van Becky Higgins, die – na het instorten van de fysieke Project Life© markt – verder is gegaan met het uitbouwen van de Project Life© app en de hieraan gekoppelde printservice. Je leest er alles over op haar instagram account @mymodernstory. Er is zelfs een gratis cursus > https://classroom.beckyhiggins.com/

Een echte Becky-fan ben ik niet, maar wel heb ik bewondering voor haar commerciële aanpak en drive. Ik ben haar zelfs zeer dankbaar voor de app, die voor Android-gebruikers gratis is (los van de in-app opties). Zelf gebruik ik de app al jaren voor collages en small prints. Na wat experimenteren vind ik de editorial pages een leuke toevoeging. Al worstel ik wel een beetje met het feit dat ik de vormgeving maar moeilijk kan beïnvloeden.

Ter illustratie zie je hieronder een tweetal voorbeelden van de pages. Groot voordeel is dat je de tekst kunt inspreken. De opmaak is wat omslachtig, maar vooral een kwestie van weten. Zo lopen kolommen niet door en zijn er nogal wat handelingen nodig voor de tekst acceptabel op de pagina staat. Plus het feit dat de tekst verdwijnt, als je van template wisselt.

twee voorbeelden van de editorial pages

Maar na meerdere pagina’s went alles snel. En als je eenmaal weet waar je rekening mee moet houden, dan wordt het steeds eenvoudiger en heb je in korte tijd een digitaal (foto)verslag.

Reuze handig tijdens de vakantie. En … superleuk ook voor later!