Zelf printen | fotostroken

Hou je van variatie in je fotoboek? Maak dan eens een paar fotostroken met je digitale foto’s. Je kunt ze eenvoudig samenstellen in een app.

een impressie van je vakantie in 6 foto’s

Zelf gebruik ik de functie small print uit de Project Life© app van Becky Higgins. Deze heeft o.a. templates voor stroken van 2×3 foto’s horizontaal of verticaal.

Heb je eenmaal je fotostroken samengesteld dan kun je deze bewaren op formaat 4×6″ (10×15) en zelf printen of laten printen bij een afdrukcentrale.

Met dezelfde optie small print uit de Project Life© app kun je ook andere combinaties maken. Ik heb dit ooit uitgeschreven voor de vorige versie van de app. Je leest het in > Zelf printen | meer foto’s op 1 foto.

Een andere app waarmee je fotostroken kunt maken is de nieuw Canon Selphy app > optie Bookmark Layout.

links fotostroken met de Project Life© app | rechts fotostroken met de Bookmark Layout

Het eindresultaat van de print met de Bookmark Layout is twee dezelfde rijen met 4 verschillende foto’s. Onderaan elke strook is ruimte vrij voor bv. een tekst of een lint. Ook leuk als cadeautje!

Tot zover mijn beknopte toelichting. Heb je vragen, opmerkingen, andere interessante apps waarmee je fotostroken kunt maken? Ik hoor het graag! Je kunt altijd mailen naar tinekevisser@gmail.com.

Dagdag. grz. Tineke.