Kerstkado’s inpakken

Dit jaar heb ik mijn kerstkado’s weer eens in mooie kadozakken verpakt. Het vouwen alleen al is heerlijk ontspannen en door de keuze voor kraft kerstpapier (Hema) niet al te duur. Hoe de zakken worden gevouwen, lees je terug in dit artikel uit 2016.

Na het vouwen van de zakken, heb ik de kado’s erin gedaan en de zakken telkens een beetje anders gedecoreerd. Inspiratie hiervoor is mijn afbeelding hieronder. Ik heb gekozen voor eenvoudige elementen van goud en glitter. Samen met witte kadolabels en foto’s contrasteren deze mooi met het kraftpapier.

inspiratie voor het inpakken van de kerstkado’s

Voor de tekst op de kadolabels heb ik flink wat gespeeld met verschillende lettertypes: Lena, Local Brewery, Pistilli, dingbats AKWinterYawns, Boiling Black Demo, Sanchez en Code light. Dik, dun, groot en klein. Het mooist vind ik de grote kapitalen van de lettertypen Pistilli, Boiling Black Demo en Code light.

Verder heb ik wat foto’s in kleur en zwart-wit geprint, omdat ik twijfelde wat beter in het totaal zou passen. Mijn voorkeur is toch zwart-wit.

Om de teksten een beetje te laten stralen, heb ik – na jaren – mijn Minc opgeduikeld en ook hiermee lekker geëxperimenteerd. Maar dat was toch wel een beetje een teleurstelling. En ik weet nog steeds niet of het nou aan mijn nieuwe laserprinter (HP LaserJet Pro M15w) ligt, of aan de folie die al een aantal jaren oud is.

De prints die normaliter uit de printer komen zijn van prima kantoor kwaliteit. Maar toen ik eenmaal de teksten met folie door de Minc had gehaald, zag ik toch een heel wat minder resultaat te voorschijn komen. Vooral de ‘vette’ letters zijn niet mooi bedekt, maar ook bij de dunnere letters zie ik hier en daar zwarte puntjes. De gemincte ‘plaatjes’ daarentegen zijn wel weer heel oké.

een mix van zwarte en ‘gemincte’ labels met o.a. dingbats AK WinterYawns

Naast witte labels met grote zwarte kapitalen, kies ik verder voor kleinere labels met ‘gemincte’ teksten en plaatjes.

een van de kadolabels met de naam in goud

Allemaal leuk. Al staat op mijn puntenlijstje voor het nieuwe jaar wel nog een probeer sessie met nieuwe folie. Het stoort me best wel een beetje dat de letters niet 100% egaal goud zijn. Maar misschien ben ik gewoon te kritisch.

Voor het opzetten van een basis in Word voor de labels hierboven heb ik een beschrijving gemaakt. Er is zowel aangegeven hoe je een enkele of een dubbele rand kunt toevoegen. Er passen resp. 2 grote of 4 kleine labels op 1 vel a5.

Print je liever de werkbeschrijving? Je kunt deze hieronder als .pdf downloaden. Formaat van de tekst is A5. De download is gratis.

Kun je de beschrijving niet volgen. Heb ik hier en daar een fout gemaakt. Of heb je vragen of tips… mail gewoon.

Voor de komende dagen wens ik je al het goede.