Project life journaling

Foto’s van mijn #microadventures in eigen land clip ik niet alleen op mijn fotorekje, maar verwerk ik ook in een journal. De laatste jaren werk ik vooral op a5 formaat. En dat heeft een reden: ik heb iets met drukwerk.

souvenirs uit Friesland

Na elk avontuur kom ik namelijk altijd thuis met een tas vol brochures, kranten, enzovoorts. Veel ervan heeft het formaat a5 of a4 en dat past heel goed in een a5 journal. Even perforeren en je hebt een mooie basis voor een pagina, die je verder kunt aanvullen. Reuze handig in combinatie met de Me & My Big Ideas planner discs.

Voor mijn journaling maak ik Project life kaartjes van 3 x 4″. Net als voor de minikaartjes heb ik daarvoor een a5 sjabloon in Word. De tekst print ik op mijn Hp LaserJet Pro M15w. Deze laserprinter geeft mooie, duidelijke zwart/wit prints. Het is een mooie compacte printer met Wi-Fi, waarop ik ook vanaf mijn telefoon kan printen. De printer is bovendien beveiligd en werkt alleen met originele HP cartridges.

de basis van het journal > de papierset Oranje boven + een print met de Project life kaartjes

Het papier voor mijn #microadventures in eigen land komt uit de serie Oranje boven van tweethee. Deze papierset is nu ook als printable in mijn winkel verkrijgbaar.

De journaling kaartjes bundel ik met linnen draad en steek ik per provincie tussen de gekleurde bladen.

de Project life kaartjes zijn gebundeld met gevlochten linnen sierband (Stampin’ Up)

Het hele journal is redelijk minimal met hier en daar wat puffy stickers van Vicky Boutin (Color Kaleidoscope collection). Mijn focus ligt vooral op het bewaren van de herinneringen.

de voorkant van het a5 journal

Op de voorkant van het journal een etiket, eveneens kant en klaar uit Word, maar daarover later meer.

Hieronder staat beschreven hoe je de basis voor de Project life kaartjes kunt opzetten.

Wil je de werkbeschrijving liever printen: een download knop vind je onderaan dit artikel. Formaat van de tekst is A5.

En mail gerust als je iets wilt vragen.

Dagdag!