Fotoherinneringen

Uit de stapel foto’s op mijn telefoon, kies ik er regelmatig een aantal uit om te printen en te bewaren. Sommige plak ik direct in, maar een paar vakantiefoto’s hang ik steevast op mijn Hema-fotorekje. Altijd leuk om weer even terug te denken aan die heerlijk vrije momenten.

Kortgeleden hebben de foto’s van mijn vakantie naar Zuid-Frankrijk van vorig jaar plaatsgemaakt voor die van mijn #microadventures in eigen land. Geen lange vakantie dit jaar, maar mini-avonturen in Nederland. Anders dan anders, maar toch ook weer met veel bijzondere momenten.

Bij de foto’s maak ik voor het rekje en het journal ook een paar minikaartjes met het jaartal, waar ik ben geweest of een bijpassende kreet. Een basis voor deze kaartjes heb ik in Word staan. Reuze handig en zo uitgeprint.

Meer tijd ben ik kwijt aan het kiezen van een leuk lettertype, de kleur van de kaartjes en de layout in het journal. Dan valt er van alles te kiezen en dat vind ik minder makkelijk. Meestal leg ik daarom alles een tijdje bij elkaar op mijn bureaublad, zodat ik regelmatig even kan kijken wat wel en niet voor mij werkt.

Ook maak ik met de verschillende lettertypes wat proefjes van de tekst. Zo kan ik beter bepalen wat bij de sfeer van mijn foto’s past.

Favoriete fonts voor mijn mini-avonturen waren Ramolla, Market en Trashhand. Ze hebben alle drie iets ongedwongens, wat ik goed vind passen. Mijn definitieve keuze is Market; een font dat ik alweer een tijdje geleden heb aangeschaft voor 10$. De overige fonts in het rijtje zijn gratis fonts. Je kunt ze downloaden van diverse free fonts websites.

Voor de minikaartjes heb ik in Word de functie Tabel gebruikt. De foto’s heb ik geprint met de Zoemini van Canon. Deze prints hebben de afmeting 2 x 3″. De minikaartjes in Word zijn iets ruimer, nl. 5,2 x 7,8 cm. Zo blijft er ook nog wat ruimte over voor het bijsnijden. Tegenwoordig print ik op A5 papier in een zwaardere kwaliteit, nl. 170 grams.

Hoe je zo’n basis voor minikaartjes in Word opzet, lees je in onderstaande werkbeschrijving.

Voor liefhebbers die de beschrijving willen printen: een download knop vind je onderaan dit artikel. Formaat van de tekst is A5.

Is iets niet duidelijk of heb je vragen, mail gewoon!

Dagdag!