Kerstwensen | 2018

Vier verschillende setjes uit de oude doos. Met een knipvel van tweethee maakte ik deze kerstwensen. Vooral niet te moeilijk, lekker losjes en daardoor heel ontspannen om mee bezig te zijn.

Drie verschillende ’technieken
Soms maak ik wenskaarten met een basis van mooi designer papier, maar ditmaal heb ik geëxperimenteerd met washi, het scheuren van illustraties uit magazines en sjablonen en stempels.

Basis A4 vel
Als basis voor de wenskaarten heb ik telkens een wat steviger vel A4 papier genomen (170 grams of zwaarder) en daarop gestempeld en/of geplakt. Met name sjabloneren en stempelen zijn bij uitstek geschikt om in korte tijd een hele stapel kerstwensen te maken. Reuze in combinatie met een tekstvel.

Washi tape
Voor de eerste serie heb ik eerst uit het A4 vel de losse kaartjes op 9,8 x 9,8 cm gesneden en deze vervolgens met washi beplakt… een kerstboom, een sneeuwwolk of minimal. Daarna heb ik de wensteksten opgeplakt en de kaartjes hier en daar afgewerkt met houten embellishments (hearts & stars elements) uit de collectie van Stampin’ Up.

Het houten raamwerkje dat overblijft als je de figuurtjes eruit hebt gedrukt, leent zich trouwens ook prima als basis voor een kerstwens.

Scheuren | collage
Voor deze kaartjes heb het speciale kerstgerechtenmagazine van AH gebruikt, maar je kunt ook een willekeurig ander (kerst)magazine gebruiken. Uit al dit lekkers heb ik stroken gescheurd en deze losjes op het vel A4 onder elkaar geplakt. Eenmaal vol heb ik het papier dubbelgevouwen en bijgesneden op het formaat 9,8 x 9,8 cm. De kaartjes heb ik afgewerkt met een uitgeknipte wenstekst. Sommige teksten heb ik tussen de stroken geschoven, weer andere er direct of met foam opgeplakt.

Voor deze serie heb ik de restanten uit hetzelfde magazine en wat zilveren en zwarte washi tape gebruikt. De zilveren sterretjes heb ik gestanst uit een velletje papier, waarop ik eerst zilveren washi heb geplakt. Tot slot heb ik aan de kaartjes een wenstekst toegevoegd; ook hier soms ertussen gestoken of er met/zonder foam opgeplakt. 

Stempelen
Op het vel A4 heb ik allereerst met een sjabloon/stencil en distress inkt een basis gezet en deze vervolgens met stempels en pigment inkt verder gedecoreerd. Het papier heb ik even laten drogen, dubbelgevouwen en daarna bijgesneden op het formaat 9,8 x 9,8 cm. Daarna heb ik de kaartjes afgewerkt met een tekst die ik uit een van de twee kaarten met wensteksten heb geknipt.

De kaartjes zijn bewust heel eenvoudig gehouden en de teksten voornamelijk met foam op de kaart gezet. Bij wijze van afwisseling heb ik hier en daar een extra draadje garen verwerkt.

Mocht je nog met je kerstkaarten aan de slag gaan, dan wens ik je een heerlijk ontspannen tijd.

Wil je meer inspiratie? Kijk dan hier of hier.

En voor de komende feestdagen… heel veel mooie momenten!