Zelf printen > meer foto’s op 1 foto

In Goed nieuws! heb je kunnen lezen dat de Project Life© app van Becky Higgins voortaan gratis is. De app is er zowel voor iPhone als Android.

schermafbeeldingen Project Life© app

Waarom ik daar zo enthousiast over ben, heeft een reden. Deze app is namelijk niet alleen reuze handig voor het maken van digitale Project Life layouts, maar heeft ook een functie ‘photocollage’ waarmee je o.a. meerdere foto’s op 1 foto van 4×6″ kunt plaatsen. Dat is ca. 10 x 15 cm; een gewone foto dus.

voorbeelden Photocollage met Project Life© app

Naast 2 of 6 foto’s op 1 foto heeft ‘photocollage’ ook nog tal van andere opties. Ik heb ze hier allemaal even op een rijtje gezet:

Het gebruik van de Project Life© app
De app is weliswaar in het Engels, maar niet echt ingewikkeld. Als je de app opent zie je direct het hoofdmenu. Vanuit dit hoofdmenu maak je je keuzes. In principe wijst alles zichzelf. Het enige min-punt aan de app (tot dusver) vind ik dat je elke foto apart moet invoegen. Bij het invullen van een raster van 6 foto’s doorloop je dus 6x de procedure voor het selecteren van een foto.

Helpteksten
De Project Life© app heeft een afdeling Project Life info met duidelijke informatie. Zo is er een FAQ, een introductievideo, kun je je voorkeuren instellen of helpteksten laten weergeven. Klik in de cirkel op ? voor het oproepen van deze info. Tik je op Show Help Text, dan verschijnen de helpteksten in de verschillende menu’s. 

Stap voor stap een ‘photocollage’ maken
Voor het maken van een collage met 6 foto’s op 1 foto volg je de volgende stappen:

 1. open de app Project Life®
 2. tik op Make a photo collage
 3. tik op Change Layouts
 4. swipe onderin het scherm naar raster 4×6 K of 4×6 L voor 6 foto’s op 1 foto
 5. tik op raster 4×6 K of 4x6L om dat raster te selecteren
 6. tik 2x kort achter elkaar in vakje linksboven om de invoegmodus te openen
 7. tik op Pick a photo en navigeer onderin je scherm naar de foto van je keuze > tik op foto
 8. tik in het volgende vakje en herhaal de stappen 6 en 7
 9. herhaal de stappen 6 t/m 8 tot je raster gevuld is
 10. tik rechts onderin het scherm op Export/Save
 11. om collage als foto te bewaren > tik op 4” x 6″ Image > Save to Gallery
 12. tik Ok om terug te gaan naar collage.

Foto printen op je Selphy
Een collage-foto zoals hierboven beschreven print je op je Selphy als foto – zonder randen – rechtstreeks vanuit de plaats waar de foto is opgeslagen. Doe dit via Delen en selecteer daarna de Canon PRINT-app. Je kunt natuurlijk ook eerst de Canon PRINT-app openen en dan de foto printen.
Overigens heeft de Project Life© app op mijn Android een map Project Life aangemaakt. Handig, want zo heb je alles wat je binnen de app maakt mooi bij elkaar staan. En weet je ook waar je je layouts terug kunt vinden *knipoog*. 

Meer uitleg over het printen van layouts die met de Project Life© app zijn gemaakt, heb ik beschreven in Zelf printen | vierkante foto’s.

Is iets niet duidelijk of heb je vragen… mail gerust naar tinekevisser@gmail.com.