Pocket scrapbooking (digitaal)

In tijden van drukte komt er vaak maar weinig van het bewaren van je herinneringen in een album. Mijn afgelopen half jaar was zo gevuld dat er nauwelijks tijd overbleef om er uitgebreid voor te gaan zitten.

De Project Life app van Becky Higgins is dan een uitkomst. Toch je herinneringen bewaren, maar dan digitaal. Reuze handig. Werken met de app kan altijd en overal tussendoor. Op je telefoon of op je tablet. Android en macOS.

Op momenten dat het weer wat rustiger was, heb ik de layouts op verschillende manieren geprint en hier en daar ook in mijn albums verwerkt. Minimal, zonder decoratie, maar dat vind ik zelf nog altijd beter dan ze gewoon op mijn telefoon te laten staan.

Een layout kun je bewaren op de formaten 8×8″, 10×10″ en 12×12″. Past dus prima in allerlei albums en als je dat leuk vindt, kun je ze altijd nog achteraf decoreren.

Veel kun je zelf printen, maar bundelen tot een boekje is ook heel goed mogelijk. De pocketboekjes op de afbeelding hieronder zijn van de Hema. Verkrijgbaar in resp. 10×10, 13×13 en 21×21 cm.

Hoe ik de vierkante foto’s met mijn Selphy compactprinter heb geprint, lees je hier.

Nieuwe opties
Aan de app zijn kortgeleden mogelijkheden voor fotocorrectie toegevoegd:

  • aanpassen helderheid, contrast en verzadiging (dus ook een foto zwart-wit maken)
  • foto draaien (telkens een kwartslag)

En verder

  • naast 8×8″ en 12×12″ ook bewaren op formaat 10×10″
  • mogelijkheden voor het combineren van wenskaarten met foto.

In-app is praktisch de hele collectie Project Life kaartjes beschikbaar die je ook in papieren vorm kunt kopen. Dat is leuk, want dat maakt het mogelijk om digitaal en papier in dezelfde stijl te combineren. Prijs van de app is $ 2,99. Hierbij is een flinke set layouts inbegrepen. Extra layouts per set $ 0,99. Kits vanaf $ 0,99 oplopend naar $ 2,19.

Heb je vragen, mail gerust. En wil je een korte uitleg? Kom dan in oktober naar de Canon Experience dagen. Het is vaak heel verhelderend om even samen naar een app te kijken. En je kunt meteen de voorbeelden doorbladeren.