Canon Experience Days 2017

In het weekend van 7 en 8 oktober 2017 organiseert Canon haar Experience Days (voorheen Canon Photo Campus). Locatie is het Hembrugterrein in Zaandam.

Tijdens deze dagen kun je je op allerlei manieren laten inspireren. Er zijn masterclasses, workshops en lezingen: van straatfotografie tot het fotograferen van huisdieren en van storytelling tot het maken van portretten.

Alle namen en het schema van de masterclasses, workshops en lezingen zijn terug te vinden op www.canon.nl/experiencedays

Tijdens deze dagen geef ik zelf een aantal workshops, waarin het verwerken van je foto’s in een album, (travel)journal of op een clipboard centraal staat. Ik laat je allerlei mogelijkheden zien, inclusief het gebruik van de Selphy compactprinter en een paar handige apps, die je in combinatie met de Selphy kunt gebruiken.

Er zijn drie verschillende workshops:

Een fotoverslag van je dag in een (travel)journal
In een journal kun je van alles verzamelen: schetsen, aantekeningen, herinneringen. Maar ook mooie stukjes papier, een bloem, een toegangskaartje, een leuke quote. Zie het als een soort dag.boek, een onderweg.boek, een alles.en.nog.wat.boek. Super leuk ook voor je vakantie met hier en daar foto’s op creditcardformaat.

Je herinneringen in een pocket layout
Alweer wat jaren geleden bedacht de Amerikaanse Becky Higgins een systeem om stapels foto’s op een snelle manier te organiseren in een album. Ze noemde het pocket scrapbooking en verkocht het in combinatie met dozen gezellige kaartjes en decoratiemateriaal. Vandaag de dag is het nog steeds een succes met inmiddels een enorm aanbod aan pockets (hoezen), albums en decoratie materiaal ook van andere fabrikanten. Je gaat zelf aan de slag met een pocket, kaartjes en decoratiemateriaal. En een foto van jezelf.

Jouw foto op je zelf gedecoreerde clipboard
Een bord met een klem waar je je foto’s onder schuift. Heel handig, want zo kun je regelmatig de foto’s verwisselen. De basis van het clipboard decoreer je met papier en decoratiematerialen, zodat het helemaal jouw bord is en mooi in je interieur past.

De workshops zijn inclusief een setje materialen. Er zijn stapels voorbeelden en natuurlijk is er voldoende, papier, inkt, stempels, lijm en decoratiemateriaal. En als je uitleg of hulp wilt, dan kan dat natuurlijk.

Foto’s meenemen mag/kan*, maar is niet nodig. Wij maken een mooie foto van je en printen hem ter plekke.

Een workshop duurt ca. anderhalf uur. Een entreekaartje voor de Canon Experience Days kost € 20,- waarmee drie workshops of lezingen (of een combinatie) gevolgd kunnen worden. Inschrijven kan via de site www.canon.nl/experiencedays.

Met het entreeticket kun je tevens de expositie ‘Streets of the World’ van Jeroen Swolfs bezoeken, die zich op dezelfde locatie bevindt.

Verder is er op het Hembrugterrein een groot aantal Canon camera’s en objectieven aanwezig voor wie geïnteresseerd is in een test tijdens een masterclass of workshop of een van de leuke en uitdagende ‘Do It Yourself’ opstellingen.

En.. je maakt kans om als bezoeker vastgelegd te worden door een van de deelnemers van de eerste editie van Het Perfecte Plaatje. Wie er plaatsneemt achter de camera in de portretstudio blijft een verrassing voor de bezoeker, maar een portret van zijn/haar hand is uiteraard een ultieme herinnering aan de Canon Experience Days.

Heb je vooraf vragen over een van mijn workshops, mail gerust. Wellicht zien we elkaar 7 of 8 oktober a.s. Ik verheug me!

3 replies on “ Canon Experience Days 2017 ”
  1. dankjewel Minke. bijna een thuiswedstrijd voor jou… ik hoop je te zien! grz. Tineke.

Comments are closed.