DIY Sintzakken

Elk jaar opnieuw probeer ik een eenvoudige, lowbudget verpakking te vinden voor de cadeautjes voor ons Sinterklaasfeestje. Dit jaar verpak ik alles in Sintzakken. Zelf gevouwen van kraft papier en gedecoreerd met de restanten


De zakken heb ik gezellig bij elkaar op het kastje gezet, inclusief de ‘vergeten’ pepernoten en schuimpjes, die ik in een keukenkastje tegenkwam. Het clipboard met onze Alexander als hulppiet heb ik erbij gehangen. Geloof me… ik begin al helemaal in Sinterklaassfeer te komen.

Voor het vouwen van de zakken volg je de volgende stappen:

  1. knip of snij een strook papier
  2. vouw de beide zijden van het papier naar het midden (laat de helften elkaar iets overlappen)
  3. plak de zijden met washi-tape aan elkaar
  4. vouw de zak aan de onderzijde dubbel
  5. vouw de hoeken in de ondervouw van buiten naar binnen naar elkaar
  6. vouw de beide helften van de ondervouw naar elkaar en plak ze vast met washi-tape.

Het idee voor het vouwen van de zakken is overigens niet van mezelf afkomstig. De zakken kun je in allerlei vormen en maten terugvinden op Pinterest. De uitwerking en bovenstaande schematische weergave is wel van mezelf.

Tot slot nog een tip: des te groter je de ondervouw maakt, des te breder de bodem van de zak wordt. Heel veel vouwplezier. Mocht iets niet duidelijk zijn, dan hoor ik dat graag.

22 december 2020
De afbeelding bij dit artikel, zou ik vandaag de dag niet meer plaatsen. Ik heb hem laten staan, omdat ik de tijd niet kan terugdraaien en mijn fouten uit het verleden niet wil verdoezelen. Beter volg ik de raad van Socrates:

the secret of change is to focus all of your energy not on fighting the old, but on building the new