Herfstkleuren

Welkom! Dit artikel uit 2016 was een bijdrage aan een bloghop, die anno 2019 niet meer hopt. Veel links eindigen in het grote niets; ik heb ze daarom verwijderd.

Opnieuw een uitdaging, ditmaal met een echt herfstpalet.

PaperPassion 2016
Op het moment dat ik dit schrijf is het ongeveer een week voor de start van de beurs Paperpassion. altijd weer een hectische periode, want er moet veel worden voorgewerkt.

Mocht je naar Tilburg komen… ik heb stand 49. Je kunt gezellig aanschuiven en hebt de keuze uit drie verschillende make & takes: Happy journal, Clipboard en Project Life/Pocket scrapbooking. Alle drie met een verschillende set materialen. Met de mini-kit Happy journal heb ik twee spreads gemaakt, die goed passen bij deze uitdaging.

Materialen
Laat ik maar meteen bekennen dat ik bij het samenstellen van de mini-kit een beetje gesmokkeld heb. Ik heb namelijk niet uitsluitend Stampin’ Up materialen gebruikt. Een must voor sommigen, maar niet voor mij. Ik hou van het mixen van materialen. Het liefst alle merken door elkaar. Stijl, kleur en volop ruimte voor creativiteit zijn voor mij bepalend. Zo zijn de bladeren in de mini-kit  gestanst met een niet Stampin’ Up set, is het journaling papier van Create 365 Happy planner en komen de leuke illustraties uit een oude Flow.

Voor de kleuren van de uitdaging moest ik een extra hobbeltje nemen, want ik heb niet van alle kleuren ink pads. Dat laat ik ook maar zo, want het niet hebben van iets, prikkelt mijn creativiteit en is zeker ook een goed excuus voor extra experiment! En inmiddels is me duidelijk dat je met markers, een clearblock en wat water ook een heel eind komt.

Happy journal
Het leuke van een Happy journal is dat je deze helemaal kunt ‘volproppen’ zoals je zelf wilt. Met foto’s, aantekeningen, als dagboek vol verhalen of als allesennogwatboek. Mijn journal valt in de laatste categorie. Het is mijn herinneringenennogveelmeerboek. Naast foto’s en losse rommeltjes van mijn avonturen onderweg, vind ik het ook leuk om er mooie illustraties in te bewaren. En zo kwam ik op de roze eekhoorn.

Roze eekhoorn
De roze eekhoorn lag al een tijdje in mijn bewaarbakje en paste perfect bij deze uitdaging. Het is een pagina over de overgang van de zomer naar de herfst. Met een marker in Real Red, clearblock, waterbrush en stempels heb ik het papier voor de eikels in stijl gekleurd en vervolgens uitgestanst.

Samen met de foto van de paddestoel ergens bij een parkeerplaats en wat andere kleine toevoegingen heb ik zo de fraaie illustratie uit de Flow ook een beetje mijn illustratie gemaakt.

Jongens
De tweede pagina’s met de jongens hebben een volstrekt andere uitstraling. Ik wil hiermee vooral laten zien hoe je met foto’s alleen ook een mooie spread kunt maken. Daarbij wilde ik graag iets met deze herinnering.

Van de jongens had ik maar 1 passende foto, die ik tweemaal heb afgedrukt. De eerste foto is in z’n geheel opgeplakt, de tweede foto heb ik in drie delen gesneden. Het rechter deel van de foto heb ik direct links op de tweede pagina geplakt, het linker deel van de foto helemaal rechts.

Door de foto’s zo neer te plakken geef ik uitdrukking aan wat er die middag gebeurde. De jongens bleven maar heen en weer rennen door het dalletje. Een soort eeuwigdurende beweging, totdat ze er na lange tijd genoeg van hadden. De strook foto helemaal rechts verbeeldt de herhaling, het heen en weer rennen.

De bladeren en de woordwolk zijn stuk voor stuk bewerkt met inkt en de stempelset Gorgeous Grunge. Nadat ik ze had opgeplakt heb ik ook de journal pages licht bestempeld. De teksten en het kalendertje komen van het tekstvel uit de mini-kit. De ‘hartjes-rating’ heb ik ingekleurd met een waterbrush.

Super leuk om te doen. Wil je ook een keer op deze manier aan de slag? Ik neem al deze materialen ook mee naar de beurs (stand 49). Dan kun je het allemaal zelf ervaren… welkom!