3 extra argumenten

Canon heeft een nieuwe Selphy geïntroduceerd: de CP1200. Twijfelde je nog over de aanschaf van dit geweldige printertje, dan heb je nu 3 extra argumenten om toch echt een Selphy te kopen:

  1. nieuwe vormgeving
  2. aparte WIFI knop
  3. aansluitmogelijkheid voor een oplaadbare batterij.

Wat is het?
De Selphy is een compactprinter van Canon. Een thermische printer op miniformaat die een foto in drie lagen opbouwt en met een vierde beschermlaag afwerkt. Lekker snel en in fotolabkwaliteit.

Wat is er zo handig aan een Selphy?
Je wilt creatief aan de slag en hebt even snel een fotootje nodig. Meestal start je dan met het uitzoeken van je foto’s om ze elders te laten afdrukken. Tegen de tijd dat je de foto’s in huis hebt, is je inspiratie verdwenen of heb je zoveel foto’s besteld dat je er als een berg tegenop ziet om eraan te beginnen. Herkenbaar? Met een Selphy print je direct de foto’s van je keuze: groot, klein, met of zonder rand, kleur, zwart-wit, wat je maar wilt. De ultieme oplossing!                   
   
Hoe werkt het?
Printen kan direct vanaf je telefoon, tablet, camera, geheugenkaart of computer. Rechtstreeks printen vanaf een camera is mogelijk als deze compatibel is met PictBridge.
Wil je foto’s vanaf je telefoon of tablet printen dan gebruik je de Canon Easy PhotoPrint app.
Naast een usb-aansluiting heeft de Selphy ook een poort voor geheugenkaarten. Ondersteund wordt o.a. SD, SDHC, SDXC, usb-flash en meer; micro uitvoeringen via een adapter.

Geen internet nodig!
Via je telefoon maak je contact met de Selphy. Wanneer je kiest voor een zgn. direct connection, wordt er een 1:1 verbinding tussen de telefoon en de printer tot stand gebracht. Daarna kun je printen. Je hebt hiervoor geen internet nodig.

Creatieve opties, kleur en afwerking
De Canon Easy PhotoPrint app beperkt zich strikt tot het printen en heeft nauwelijks creatieve opties. Zo kun je bijvoorbeeld in deze app wel een rand aan je foto toevoegen, maar niet aangeven dat je twee foto’s op 1 vel wilt printen.

Print je van geheugenkaart dan zijn er wel wat creatieve opties. Via het menu op de printer kun je diverse mogelijkheden instellen, zoals het printen van meerdere foto’s op 1 vel of het maken van een collage.

Ook het wijzigen van kleur en afwerking verloopt via het menu op de printer. Standaard maakt de Selphy een kleurenprint. Je kunt dit veranderen naar zwart-wit of sepia. De afwerking is instelbaar in glossy of semi-gloss.

Nieuw en reuze handig
Voor ca. 50 euro extra koop je bij je Selphy CP1200 een oplaadbare batterij, waarmee je tot wel 54 foto’s kunt printen. In het bos, tijdens een presentatie, een buitenfeestje… je Selphy kan dus nu echt overal mee naar toe.

Verder heeft de CP1200 een speciale WiFi knop, waarmee je uitkomt bij menuonderdeel Connection Method en direct de keuze voor de verbinding kunt maken.

Afdrukformaten
De Selphy wordt geleverd met een cassette voor het formaat 10 x 15 cm. Er is ook een cassette voor foto’s of stickers op creditcardformaat 5,4 x 8,6 cm. Heel handig voor je journal of planner!

Inkt en papier
Inkt en papier voor de Selphy zijn op elkaar afgestemd en worden als set aangeboden. Meestal bestel ik bij www.123inkt.nl, maar het kan natuurlijk nooit kwaad om ook elders te kijken. De verpakking RP-108 voor 108 foto’s (inkt + papier) is op dit moment de meest voordelige keuze (€ 33,50 ex verzendkosten). Foto’s of stickers op creditcardformaat worden geleverd in  sets van 18 of 36 stuks (eveneens inkt + papier). Beide verpakkingen lijken heel erg op elkaar. Let er bij het bestellen goed op dat je de juiste foto’s of stickers bestelt.

Kort samengevat
Met de Canon Selphy CP1200 kun je wanneer je maar wilt direct je foto’s printen. De printer neemt weinig ruimte in beslag, is makkelijk mee te nemen en overal te gebruiken. Je kunt printen vanaf je mobiele telefoon, tablet, camera, geheugenkaart en computer (MAC + Windows). Prijs en kwaliteit is mooi in verhouding.

Kennismaken met de nieuwe Selphy CP1200
Tijdens de beurs PaperPassion heb ik een plekje waar ik laat zien hoe je de Selphy in combinatie met tal van handige apps creatief kunt gebruiken. Natuurlijk neem ik ook veel voorbeelden mee. En er zijn leuke Make&Takes. Alvast van harte uitgenodigd!

Meer lezen?
De mooie sfeerplaatjes die ik hier heb gebruikt, komen van de website van Canon. Op hun website vind je bijvoorbeeld ook de technische specificaties van de Selphy >  http://www.canon.nl/for_home/product_finder/printers/direct_photo/selphy_cp1200/specification.aspx.

2 replies on “ 3 extra argumenten ”
  1. Hartstikke leuk, ik heb ‘m pas gekocht dus ik schuif graag bij je aan op de PaperPassion beurs om nog meer te leren.

Comments are closed.