Project Life, wat is het?

Project Life is het moderne ‘memory keeping’: het vastleggen van bijzondere momenten, de dingen van alledag, dat wat je roert, je familiegeschiedenis, enz. 

In Nederland kennen we van oudsher overwegend fotoalbums, plak- en dagboeken. Een mix hiervan, flink opgeleukt met allerlei frutsels, noemen we sinds 2003 scrapbooking. Deze Amerikaanse ‘rage’ waaide rond die tijd over naar Nederland en wordt elk seizoen opnieuw aangewakkerd met fraaie papierlijnen, embellishments en nog meer ‘musthaves’.

Als antwoord op het steeds uitbundiger scrapbooking en min of meer inspelend op de trends 365 en 24/7, introduceerde Becky Higgins in 2009 een productlijn met de naam Project Life; the original pocket scrapbooking system.

Een snelle manier van scrappen met plastic mappen (page protectors) voor foto’s plus bijpassende kaartjes voor decoratie (fillers) en commentaar (journaling).

Anno 2014 is rondom ProjectLife een enorme markt ontstaan, met tal van lijnen van bekende merken, die ook in Nederland volop verkrijgbaar zijn.