Australië

Terwijl het in Nederland volop zomer was, vlogen mijn jongste zoon en ik naar de andere kant van de wereld, de winter tegemoet. We hadden een missie: op bezoek bij Querien, die sinds december 2013 in Adelaide woont.

Het weer was niet denderend, maar desondanks hebben we een heerlijke tijd gehad.

Van de 1.452 foto’s op mijn camera en 934 op mijn telefoon heb ik er 100 (zucht) uitgezocht en daar de eerste PL layouts mee gemaakt. Mijn uitgangspunt was alles zo eenvoudig mogelijk te houden met een minimum aan tekst. Veel aandacht voor de foto’s, maar toch voldoende variatie in de verschillende pagina’s.

Hoewel ik de kaartjes uit de Jade Editie van de Project Life collectie van Becky Higgings wilde gebruiken, ben ik gaandeweg gaan mixen met kaartjes uit de Midnight Editie.

Hier en daar heb ik teksten uitgeknipt of gecombineerd met strookjes uit mijn Dymo-tang. In Illustrator heb ik kleine labels ontworpen en hier en daar toegepast.

Ook afkomstig uit Illustrator is het speciale kaartje van Maggie Beer. Basis hiervoor was de kaft van één van haar kookboeken. Het houten lepeltje heb ik meegenomen uit Maggie’s ‘Farm Shop’ in Nuriootpa.

Wegenkaartjes etc. komen uit folders. Naast teksten met de Dymo-tang, heb ik ook teksten in Word getypt, geprint en bijgesneden. Hier en daar heb ik ‘wood-veneer’ figuurtjes van Studio Calico gecombineerd met ‘flairs’.

Hoe bepalend de combinatie foto’s en papier voor het uiteindelijke resultaat is, zie je in de volgende layouts. In de oorspronkelijke PL’s van Australië heb ik vrij weinig embellishments gebruikt, soms zelfs geen. De foto’s vertellen het verhaal.

Omdat ik benieuwd was hoe de foto’s er met de materialen uit de lijn Mixed Media van Heidi Swapp uit zouden zien, heb ik ook daarmee een PL gemaakt. Heel verrassend… het verhaal is meteen anders.

Het resultaat met de lijn van Heidi Swapp inspireerde me om dezelfde layout nogmaals te maken maar nu met mijn favoriete kit Plus one van Amy Tan(gerine) van American Crafts. Eerlijk gezegd… ik ben verdeeld.