Stap-voor-stap stamboomonderzoek

Ooit kon je via NTR:Thuisacademie een cursus stamboomonderzoek volgen. Gratis, inclusief downloads van een kwartierstaat en een gezinsblad. Maar de cursus is verdwenen. Op YouTube vind je nog de reclamefilmpjes, maar de cursussen van NTR:Thuisacademie zijn onvindbaar. Wel vind ik NTR Academie tv – reuze interessant overigens – maar ook daar geen cursus. En mijn e-mail hierover, is helaas zonder antwoord gebleven.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik wel het Centrum voor familiegeschiedenis (CBG) tegen. Ook een vondst. Het CBG heeft onlangs een groot aantal archieven gebundeld en op een nieuwe website gepresenteerd.

Bezoeken aan stoffige archieven zijn hiermee verleden tijd. Misschien vind je dat net als ik best wel jammer, want neuzen in oude archieven geeft een onderzoek toch ook wel weer een extra dimensie. Maar ok, op de website staat wel weer stap voor stap beschreven hoe je een stamboom moet opstellen. En daar ben ik dan wel weer heel blij mee.

Klik hier om naar de website van het Centrum voor familiegeschiedenis te gaan.