De Canon van Nederland

Door de jaren heen is er veel veranderd in het onderwijs, zeker voor het vak Geschiedenis. De eindeloze rijen jaartallen zijn tegenwoordig wat beter behapbaar en het accent is verschoven naar historisch besef en oriëntatiekennis.

Daarbij is op basis van nieuwe uitgangspunten de Canon van Nederland ontwikkeld inclusief uitgebreide website met links naar interessante boeken, films, enz. Reuze interessant om weggezakte kennis weer een beetje bij te spijkeren, incl. de zo noodzakelijke nieuwe inzichten.

Dit is het webadres van de Canon van Nederland > www.entoen.nu

Update | 28 juni 2020
Op maandag 22 juni 2020 is de vernieuwde Canon van Nederland gepresenteerd aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf dat moment gaat de website www.entoen.nu verder als www.canonvannederland.nl

Wil je meer lezen over wat er veranderd is, klik dan hier.